Öt Toshiba terméket díjaztak

forrás: Prím Online, 2014. április 4. 13:21

A Toshiba bejelentette, hogy a rangos Red Dot Award: Product Design 2014 megmérettetésen 5 terméke is díjat nyert saját kategóriájában. Az elismerést egy asztali Blu-ray Disc lejátszó, egy tévékészülék és egy laptop sorozat kiváló kialakításáért ítélték oda.

 

A dizájnverseny a világ egyik legrangosabb megmérettetése, a „Red Dot” pedig a kiváló tervezés és kialakítás világszerte elismert jelzése. A Termékdizájn kategóriában 53 ország 1816 gyártója, tervezője és kivitelezője szállt versenybe ebben az évben. A negyven tagból álló zsűri az összesen 4815 terméket innováció, funkcionalitás, minőség és környezethatékonyság alapján osztályozta, tesztelte és értékelte.

BDX6400 Blu-ray Disc lejátszó

 

A Toshiba Red Dot-díjas asztali BDX6400 Smart Blu-ray Disc lejátszója a kiváló képminőség elérése érdekében képes az alacsonyabb felbontású tartalmakat Ultra HD-re átalakítani, valamint 3D-s lemezekkel is boldogul. A kompakt kialakítású BDX6400 fekete készülékházát homokfúvott, ezüstszínű fedlappal látták el, így a Toshiba tévéi mellett is jól mutat.

 

A BDX6400KE modellt pedig függőlegesen, az oldalára állítva, vagy a hagyomásnyos módon, vízszintesen is elhelyezhetjük, így használata akkor sem jelenthet gondot, ha kevés hely áll rendelkezésre.

 

L74 sorozatú okostévék

 

A vékony, L74 sorozatú tévékészülékek kialakítása szintén elnyerte a zsűri tetszését, így azokat is Red Dot-díjban részesítették. A továbbfejlesztett kép- és hangfeldolgozó CEVO technológiának, valamint felhőalapú okostévé funkcióknak köszönhetően ez a 3D-s televízió minden érzékünkre hat, így a nappali központi szórakoztatóközpontjává válik.

 

Portégé Z30, Tecra Z40 és Z50 laptopok

 

A Toshiba Z-sorozatú notebookjai – a Portégé Z30, a Tecra Z40 és a Tecra Z50 modellek – mindegyike Red Dot-díjas lett. Ezek a laptopok a mindig mozgásban lévő, elfoglalt üzletemberek számára megfelelők, akiknek az egésznapos, konnektor nélküli használatot lehetővé tevő, hosszú akkumulátor-üzemidő mellett a fejlett biztonsági funkciók, és nem utolsó sorban a letisztult, könnyen hordozható kialakítás egyaránt fontos.

 

A Portégé Z30, Tecra Z40 és Z50 modelleket szürke, magnéziumötvözet készülékházzal látták el, így a mindennapos, megterhelő használat során is tökéletesen működnek. A vékony kialakítás ellenére a funkciók terén sem kell kompromisszumokat kötni: minden notebookot teljes méretű csatlakozókkal láttak el, így nincs szükség átalakítókra.