Szerelmes virtuális kiállítással készült a Google

forrás: Prím Online, 2015. február 15. 12:44

A Google Kulturális Intézete egy szerelmes virtuális kiállítást nyitott Valentin-napra. A szerelmet és romantikát megörökítő válogatásban többek között láthatóak a világ leghíresebb csókjai Gustav Klimtől, Edvard Munch-tól, és Banksy-től, Vincent Van Gogh Délutáni Pihenője, valamint a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében lévő Örök tavasz című August Rodin-szobor.

Látogasson el a Google Kulturális Intézetének oldalára, ahol megnézheti, hogy a művészetben hogyan dolgozták fel a szerelem és a romantika témáját Banksy-től Van Gogh-on át, Tsukioka Yoshitoshi-ig.

A Valentin-napi gyűjteményben külön erre az alkalomra Gustav Klimt Csók című festményéről gigapixeles felbontású fotót is készítették, így a rendkívüli részletességú képen az egyes ecsetvonásokat is megvizsgálhatja.

 



Fedezze fel a művészek szerelmes világát Renoir Vidéki táncával, nézze meg, hogy a csók hogyan ihlette meg Anh Chang Hongot, Edvard Munch-ot és Giovanni Giulianit. Pillantson bele szerelmes életképekbe: egy sétára a földeken vagy egy parkban, esetleg egy 16. századi lakodalomba.

Ha ihletet kapott és kifejezné érzéseit, nézzen után, hogyan küldtek Valentin-napi üzeneteket az emberek az idők során a kézzel írott levelektől a telegramon át a Twitterig és az Instagramig.


A Google Kulturális Intézete számokban

A Google Kulturális Intézetének 600 partnere van a világ 60 országában. Az összes kiállítási anyagot figyelembe véve több mint 69 ezer műtárgyat nézhetnek meg virtuálisan az internetezők, közel száz darabot rendkívüli részletességgel, akár gigapixeles felbontásban is megvizsgálhatnak.