A Roxio megvásárolná a Pressplay zeneszolgáltatást

Tóth Kristóf, 2003. május 19. 08:50
[smallimage 1 left] A szoftverfejlesztő Roxio Inc. egyes hírforrások jelentése szerint közel áll a megállapodáshoz, amelynek értelmében a társaság megvásárolná a Universal Music és Sony Music Entertainment lemezkiadók tulajdonában lévő online zeneszolgáltatást.
A hírforrások szerint a megállapodás hivatalos bejelentésére akár még hétfőn sor kerülhet.

Amennyiben a Roxio megvásárolja a Pressplayt, a lemezkiadók tulajdonában lévő két online zeneszolgáltatás egyike a társaság kezébe kerülne.

A Roxióhoz közel álló hírforrások szerint a társaság mintegy 30 millió dollárt ajánlott az online zeneszolgáltatásért készpénz, illetve részvények formájában.

A szoftvercég a közelmúltban megvásárolta a Napster nevet, valamint az egykor óriási népszerűségnek örvendő fájlcserehálózatot működtető társaság megmaradt tulajdonát, és Shawn Fanning Napster-alapító támogatásával egy új Napster szolgáltatást kíván indítani az idei év folyamán.

A társaság mintegy 5 millió dollárt fizetett a Napster tulajdonáért tavaly novemberben.

Az amerikai bíróság 2001 júliusában végleg bezáratta a Napster online szolgáltatását, de a lemezkiadók fizetős alternatívái, a Pressplay és a MusicNet ez idáig nem arattak sikert. A Pressplayt jelenleg 50-50 százalékban birtokolja a Universal Music és a Sony Music Entertainment.

A Universal márciusi jelentése szerint a társaság mintegy 30 millió dollárt veszített a Pressplay szolgáltatáson, és a két társaság együttesen újabb 50 millió dollárt volt kénytelen a szolgáltatásba fektetni, hogy biztosítsák annak további működését.