Születésnapot ünnepel a Hajdú Online

forrás Prim Online, 2003. november 15. 18:00
Születésnapját ünnepli a Hajdú Online ezekben a napokban. Az internetes portál immáron "óvodáskorba" lépett.
Az online-t magyarra legtalálóbban élő újságnak fordíthatjuk - mondta dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára az évforduló alkalmából rendezett csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón. - Élő, hiszen folyamatosan megújul, s állandóan szoros kapcsolatban áll az élettel - hangsúlyozta az államtitkár.

Három évvel ezelőtt indította útjára az Inform Média Kft. - "testvéreivel", a Szabolcs és a Borsod Online-nal együtt - a Hajdú Online-t, mely hihetetlen fejlődésen ment keresztül az utóbbi esztendőkben. Bizonyítják ezt a számok: a múlt hónapban a Hajdú Online 6,5 millió oldalletöltést és csaknem 250 ezer látogatást számlált. Az előbbi meghatszorozódott, az utóbbi megduplázódott 2001 vége óta, egyetlen helyi portál sem mutatott fel Magyarországon ekkora fejlődést - ismertette a tényeket Dunder Krisztián főszerkesztő.

A HAON három részből épül fel: egyrészt híreket kínálnak, másrészt szolgáltatásokról informálódhat az érdeklődő, illetve a szórakoztatás is fontos szerepet kap. Lokális portálként sajátos arculattal és tartalommal rendelkezik, különösen sikeresek a bulifotók és a helyi lányokat bemutató oldalak.

A HAON egyszerre szeretne informatív, hasznos és szórakoztató lenni. Munkatársai célja az, hogy a Hajdú Online legyen a megye vezető internetes tartalomszolgáltatója. Ennek érdekében a helyi aktualitásra, a frissességre, a képi megjelenítésre helyezik a hangsúlyt. Az utóbbi azért nagyon fontos, mert a tapasztalatok szerint az internetezők jobban kedvelik a vizuális megközelítést.

A Hajdú Online születésnapi játékkal ünnepel november 3. és 23. között, melyen értékes nyereményekhez juthatnak azok, akik a HAON-t választják kezdőlapjuknak.