Educatio2003: kiemelt szerep a távoktatásnak

forrás Prim Online, 2003. november 27. 14:00
Magyar Bálint oktatási miniszter beszédével ma megnyílt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás és Börze. Az egyik legkiterjedtebb hazai távoktatási rendszer, a Coedu fejlesztője ez alkalomból számos, az oktatást jelentősen érintő bejelentést tett.

"2004 látványos áttörést hozhat a távoktatás hazai helyzetében, jövőre a jelenleginek sokszorosa lehet a rendszerbe bekapcsolódó hallgatók száma. Ezt előlegezi meg az a tény, hogy az idei Educatio kiállításon látványosan kiemelt szerep jut a távoktatásnak" - nyilatkozta az Educatio2003 Nemzetközi Szakkiállítás megnyitása kapcsán Honti Pál, a kiállításon rendszeresen résztvevő Mimoza Communications ügyvezetője. Ehhez a magyarországi távoktatás egyik kulcsfontosságú szereplőjének számító Mimoza maga is több olyan bejelentéssel járult hozzá, amelyek jelentősen befolyásolhatják az e-learning hazai fejlődésének irányát és ütemét.

A Mimoza Communications és a Neptun hallgatói információs rendszer kidolgozója, az SDA Stúdió Kft. között megszületett megállapodás alapján a Coedu, Magyarország egyik legkiterjedtebb távoktatási rendszere integrálódik a Neptunhoz, így a tervek szerint a következő szemeszterre megnyílik az átjárás a két rendszer között.

A magyarországi hallgatók több mint kétharmadát kiszolgáló Neptun a tanulmányaikat végző felhasználók által nagy rendszerességgel és több intézmény esetében kötelező jelleggel használt egyfajta virtuális tanulmányi osztályként működő szisztéma, amely a személyes órarend összeállításától a vizsgabeosztás kialakításáig vagy éppen a vizsgajegyek nyomon követéséig állandó segítséget nyújt a hallgatóknak.

A Coedu és a Neptun integrációjának jelentősége, hogy ennek köszönhetően mintegy 200 ezer hallgatónak nyílik lehetősége a praktikus és könnyen kezelhető távoktatási rendszer egyszerű igénybevételére, hiszen - már várhatóan a következő szemesztertől - a Neptun rendszerbe bejelentkezve kurzusaikat a Coedun keresztül elvégezhetik, majd az itt elért eredmények egyúttal a Neptun nyilvántartásában is megjelennek.