CAworld: további értéknövelt szolgáltatások

forrás Prim Online, 2004. június 1. 08:00
A Computer Associates, a Pink Elephant és a PinkRoccade globális szolgáltatási megállapodást kötött, amely szerint mostantól közösen működnek együtt a CA-ügyfelek szolgáltatásmenedzsmentjének üzleti és költségoptimalizálásáért.
A megállapodásnak köszönhetően lehetővé válik, hogy a CA ügyfelei kevesebb időt töltsenek Technology Infrastructure Library (ITIL) "best practice" eljárásainak adaptálásával, így ezentúl a PinkRoccade és a Pink Elephant kiterjedt ITIL adatbázisát és tanácsadói szolgáltatásukat is igénybe vehetik a CA-n keresztül.

A cégek közötti együttműködésnek köszönhetően így elérhetővé válik az IT Service Management Assessment nevű szolgáltatás, amelyen keresztül a Pink Elephant és a PinkRoccade értékelési eszközeivel a CA ügyfelei adaptálhatják az ITIL-t, amely ütemezett migrációs folyamatokra és javított szolgáltatásmenedzsmentre tesz javaslatokat. A rendszerek értékelése során Gap analízist és egyéb módszereket használnak.

Az ITIL eljárásai a versenyszféra és az állami szektor tapasztalataiból, valamint akkreditált tréningszervezetek minősítési eljárásaiból állnak össze, és egymással szorosan összefüggő halmazt alkotnak. Az iparági rendszerszemléletként talán leginkább elfogadott ITIL egyre nagyobb létjogosultságot nyer világszerte, mely egyrészt sikerének, másrészt pedig - közvetve - az egyre nagyobb szabályozói nyomásnak köszönhető.