Sikeresen zárult az ArtistPub első nyílt 3D grafikai pályázata

forrás Prim Online, 2004. augusztus 30. 19:00
A versenyzőknek a pályázaton háromdimenziós grafikát kellett készíteniük "romos híd" témában. A neves tagokból álló nemzetközi zsűri 26 beérkezett pályamű közül választotta ki a legjobbat.
Az ArtistPub - Publikus Alkotói Övezet június 16-ával kezdődően hirdette meg grafikai pályázatát. A pályázat célja az volt, hogy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezőbb művet készítsenek el 3D-s grafikai programok segítségével a versenyzők a megadott témában. A pályázat 2004. június 16-án vette kezdetét, és 2004. augusztus 8-án délben zárult. A határidőig 26 pályamű érkezett.

A beérkezett pályaműveket nagyszámú, 12 tagból álló nemzetközi zsűri bírálta el, a tagok mindegyike - az értékelésen túl - személyes véleményét is hozzáfűzte a pályaművekhez. A szakmai zsűri tagjai közt megtalálható Krajcsik Zsolt, aki többek között a Mátrix Revolutions és a Pókember 2 speciális effektjein dolgozott, valamint a sokszoros díjnyertes Steven Stahlberg is, aki a virtuális emberi karakterek megalkotásában végzett úttörő munkát.

A pályázat első három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg. A díjak között 3D tanfolyam, hardvereszközök, webhosting, magyar nyelvű Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók szerepelnek.

A hivatalos eredményhirdetésre 2004. augusztus 26-án került sor az ArtistPub weboldalán, ahol megtekinthetőek a beérkezett pályamunkák, illetve a zsűri részletes véleményezése is: www.artistpub.hu.