Axelero-támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének

forrás Prim Online, 2004. szeptember 6. 17:16
A vállalat szélessávú internetkapcsolattal látja el a kiemelten közhasznú tevékenységet folytató szervezet budapesti központját és gyermekorvosi szakrendelőjét, valamint Pécsett működő internetes klubját.
Az Axelero Internet az elmúlt évhez hasonlóan ismét másfél millió forintos támogatásban részesítette a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hazai egyesületét. A támogatás keretében a vállalat szélessávú internetkapcsolattal látja el a kiemelten közhasznú tevékenységet folytató szervezet budapesti központját és gyermekorvosi szakrendelőjét, valamint Pécsett működő internetes klubját.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, amely legfőbb céljának a fizikailag és értelmileg sérült, árva és más rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítását és jövőjük megalapozását tekinti, tizenhárom számítógépet működtet budapesti irodájában, és négyet a hiperaktív gyermekeket kezelő orvosi rendelőjében. Az Axelero Internet által biztosított szélessávú internetkapcsolat az egyesület munkatársainak mindennapi munkáját könnyíti meg, segítve őket többek között a társszervezetekkel és vidéki irodákkal való kapcsolattartásban, pályázatfigyelésben.

Az Axelero Internet által nyújtott támogatás kiterjed a Gyermekmentő Szolgálat Pécsen működtetett számítógépes klubjára is: itt tizenkét gépen havonta kétszáz 12-18 év közötti gyermek használhatja ingyenesen az internetet. Tanítási idő alatt a diákok tanáraikkal együtt érkeznek a klubba, hogy egy-egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében a továbbtanulási lehetőségekről tájékozódjanak a világháló segítségével, vagy éppen a közelgő osztálykiránduláshoz keressenek programötleteket, tanítási időn kívül pedig az ingyenes internetezés lehetősége vonzza a közelben lakó gyerekeket, hasznos elfoglaltságot biztosítva számukra.