Az IT-szektor 350 millió dollárral segíti a szökőár áldozatait

Kiss Ádám Zoltán, 2005. január 3. 22:45
A Kintera adatai alapján nagyjából 350 millió dollárra tehető az az összeg, mellyel a technológiai terület vállalatai és alkalmazottjai hozzájárultak a december 26-i cunami áldoztainak megsegítéséhez.
A vállalat nonprofit szervezetek számára biztosít alkalmazásokat, és saját felmérése szerint a hozzá tartozó személyek és szervezetek önmaguk 50 millió dollár gyűjtöttek össze. Az eddigi hasonló gyűjtések tapasztalatai azt mutatják, hogy ilyen esetekben a Kintera vonzáskörzete a teljes, az IT-szektorból származó adományozott összeg 5-15 százalékát teszik ki. A cég erre alapozva valószínűsíti a 350 millió dolláros összeget.

A szökőár áldozatainak száma megbízható források szerint is már meghaladta a 150 ezer főt, így a körülbelül 350 millió dolláros segély létfontosságú hozzájárulás a körülmények rendezésére. Az adományok egy része számszerűsíthető is, a Dell 3 millió dollár, míg a Microsoft 3,5 millió dolláros hozzájárulással segíti a túlélőket. Steve Ballmer külön közleményben fejezte ki együttérzését, és bejelentette, hogy 2 millió dollárt azonnali készpénzsegélyként utalnak át, 1,5 millió dollárt pedig vállalati támogatás formájában nyújtanak át a segélyszervezeteknek. A Cisco 2,5 millió dollárral segített, és az IT-szektor személyes hozzájárulását bizonyítja, hogy a vállalat alkalmazottai 460 ezer dollárt saját erőből gyűjtöttek össze.