Megalakult az AITIA International Inc. - amerikai hídfőállás Virginia államban

Kiss Ádám Zoltán, 2005. január 12. 19:04
Az AITIA Infomatikai Rt. a korábban elnyert HTEC állami támogatásnak köszönhetően megalapította leányvállalatát az Egyesült Államokban. Az amerikai bejegyzésű cég létrehozása az állami megrendelésekhez fűződő biztonsági előírások valamint különféle amerikai pályázatok szempontjából előnyös.
Az amerikai cég megalapítása alig egy hétbe tellett a HTEC amerikai irodájának segítségével, az AITIA Inc. januárban Virginiában kezdi meg működését és egy év után látható lesz, beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.

A Magyar Technológiai Központot (Hungarian Technology Center - HTEC) 2003. októberében hozta létre az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A Központ célja elsősorban a magyar kis- és középvállalatok támogatása az amerikai piacon való megjelenésben. A program azon hazai informatikai kis- és középvállalatoknak kínál lehetőséget, akik az amerikai piacon versenyképes termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkeznek, és a külföldi piacon való megjelenéshez szükségük van támogatásra. A HTEC két központtal rendelkezik. Budapesten működik a Program Iroda, mely a magyarországi cégeket készíti fel az amerikai megjelenésre, Az amerikai Kontakt Iroda a Washington melletti „Tech Corridor” szívében, Észak-Virginiában jött létre. Üzleti, jogi és marketing tanácsadást nyújt, kapcsolatrendszerével segíti a cégeket, szakmai találkozókat szervez az USA piacára kijutni kívánók számára.