Hálózati biztonság - IP telefónia: Új, 3Com oktatási program

forrás Prim Online, 2005. február 8. 13:01
A 3Com jól ismert web-alapú tréningjei után a mai napon elindította legújabb, végfelhasználókhoz szóló oktatási programját. A 3Com University keretében a vállalat ezentúl nemcsak partnerei, hanem végfelhasználói számára is rendszeresen szervez oktatási napokat. A nyitó eseményen a vállalat legújabb termékein keresztül mutatja be végfelhasználóinak az IT piac legfrissebb technológiai vívmányait és trendjeit.
Milyen kihívásokkal néz szembe a felhasználó új hálózatának kiépítésekor, miért fontos a szabványos technológiák használata, milyen hatással van a különböző termékek márka-kompatibilitása a felhasználó befektetéseinek megtérülésére, illetve védelmére? Egyebek között ilyen és ehhez hasonló, gyakorlati kérdésekre kapnak választ azok az érdeklődők, akik előzetes regisztrációjukat követően részt vesznek a 3Com budapesti rendezvényén.

A 3Com, mint az Ethernet feltalálója, számos kutatás, fejlesztés és szabadalom birtokosa felismerte a dinamikusan növekvő piacok – mint Magyarország – fontosságát, és igényeik körültekintő elemzése után döntött úgy, hogy negyedévenként ingyenes szakmai rendezvénysorozattal támogatja a hazai végfelhasználókat. Az első rendezvény fő témája a konvergens hálózatok biztonsága, illetve az IP telefónia, emellett azonban számos, a végfelhasználókat nap mint nap érintő kérdés kerül megválaszolásra. A rendezvénysorozat további állomásairól és a regisztrációról az érdeklődők a 3Com weboldalán kaphatnak részletes tájékoztatást.

A 3Com az elmúlt 1 év során kiteljesítette termékkínálatát. A felső kategóriás hálózati berendezések és megoldások területén végzett fejlesztések eredményeit sok esetben beépítette kisvállalati- és otthoni megoldásaiba. A prémium-szolgáltatások ezáltal már nemcsak a költséges, nagy kapacitású rendszerekben hozzáférhetőek (Baseline Power over Ethernet kapcsoló, a kisvállalati wireless megoldások sokasága, Gigabites Office Connect kapcsolók, stb.). Ezzel a 3Com újabb lépéseket tett a kis- és közép vállalati, illetve az otthoni felhasználók irányába. A nagyvállalati szegmensben pedig áttörő jelentőségű innovációival (pl.: a 8800-as terabites kapcsoló, a piacon egyedülálló, minden nagyvállalati biztonsági megoldást magában foglaló 7200-as Security Switch, vagy a SIP technológiát alkalmazó IP-telefóniás VCX rendszer) erősíti piaci pozícióját.

3Com sajtóközlemény