3Com: A legmodernebb IPS technológia birtokában

forrás Prim Online, 2005. február 21. 13:13
A 3Com vállalat bejelentette, hogy a texasi TippingPoint Technologies Inc. akvizíciója sikeresen lezárult. A TippingPoint az innovatív, csúcstechnológiát képviselő behatolás-elhárító rendszerek (Intrusion Prevention Systems – IPS) vezető berendezésgyártója, minden részletre kiterjedő alkalmazás-, infrastruktúra- és teljesítmény-védelmet kínál. A 3Com részeként a TippingPoint új lendületet ad a 3Com törekvésének, hogy maximális biztonságot nyújtó, konvergens hálózati megoldásokat kínáljon a különböző méretű vállalkozások részére, és díjnyertes behatolás-elhárító rendszerei révén bővíti a 3Com termékportfolióját.
A 3Com 2004. december 13-án jelentette be, hogy fel kívánja vásárolni a TippingPointot. Azóta a vállalat részvényeseinek rendkívüli gyűlésén a csoport jóváhagyta az akvizíciós szándékot. A megállapodás szerint a 3Com 47 USD-t fizetett a fennmaradó TippingPoint-részvények darabjáért.

Bruce Claflin, a 3Com elnök-vezérigazgatója az akvizíciót kommentálva elmondta: a TippingPoint felvásárlása egyedülállóan széles termékportfoliót hoz létre, amellyel a különböző méretű vállalkozásoknak kategória-vezető és nyitott szabvány alapú, biztonságos, konvergens hálózati megoldásokat kínálhatunk. Termékeink és megoldásaink, amelyeket világméretű eladási, beszállítói és szolgáltató hálózat támogat, az iparág leglenyűgözőbb, minden igényt kielégítő kínálatát nyújtják.

TippingPoint, a 3Com egy részlege


Az akvizíció lezárultával a TippingPoint, a 3Com részévé válik, de elsődleges működési bázisa továbbra is a texasi Austin lesz. A TippingPoint szervezeti struktúrája változatlan marad, vezérigazgatója, Kip McClanahan – mostantól a TippingPoint részleg elnöke – a 3Com vezérigazgatójának, Bruce Claflinnek jelent.

A 3Com részlegeként a TippingPoint a 3Com világméretű beszállítói és elosztási csatornáinak köszönhetően tovább fokozhatja kiemelkedően dinamikus növekedési ütemét, míg a vállalat saját értékesítési hálózata és partnerei továbbra is kulcsszerepet játszanak a részleg sikerében. A 3Com értékesítési hálózata és kiemelt, minősített partnerei révén pedig a TippingPoint az egész világon kínálhatja termékeit.

A TippingPoint szakértelme, felsőkategóriás, piacvezető behatolás-elhárító rendszerei (IPS), illetve az ezen a területen tett áttörő újításai révén széles körben ismert. A 3Com és a TippingPoint együtt a legmodernebb biztonsági és hálózati infrastruktúra-kínálatot nyújtja a piacon, melyet a vállalkozások előtt álló kihívások beható ismerete tesz lehetővé. A TippingPoint díjnyertes, kategóriavezető behatolás-elhárító rendszerei kiegészítik a 3Com jelenlegi biztonság-, adat- és hangtermék-portfolióját, és biztosítják, hogy a 3Com továbbra is piacvezető minőségű, konvergens hálózati megoldásokat kínáljon a különböző méretű vállalkozások számára.