Átfogó licenc-megállapodást kötött az Infineon és a Rambus

OTS - Cégvonal, 2005. március 23. 12:24
Az Infineon Technologies és a Rambus bejelentette, hogy megállapodásra jutott valamennyi köztük eddig fennálló vitás kérdésben, és megegyezett a Rambus szabadalmi portfoliójának licenceléséről az Infineon jelenlegi és jövőbeni termékeiben történő felhasználás céljára.
A Rambus világszintű licencet biztosít az Infineon számára jelenleg létező és jövőbeni szabadalmaihoz és szabadalmi alkalmazásaihoz azoknak az Infineon memória-egységeiben történő felhasználása céljából. Cserébe az Infineon negyedéves licencdíjat fizet 2005. november 15-től 2007. november 15-ig, melynek összege 5,85 millió dollár. 2007. november 15. után, és csak abban az esetben, ha a Rambus további meghatározott tartalmú licenc-megállapodást köt bizonyos más DRAM-gyártókkal, az Infineon további negyedéves díjfizetést is teljesít; a teljes összeg maximum 100 millió dollár lehet. A megállapodás opciót biztosít az Infineon számára bizonyos más licencek megszerzésére is. Az összes licenc lehetővé teszi az Infineonnak, hogy a Rambus legnagyobb kedvezményt élvező vásárlói között legyen. Az Infineon ugyanakkor továbbra is biztosítja a Rambusnak a memória-interfészek teljes árú, örökös licencét.

A licenc-egyezmények mellett a két vállalat megállapodott valamennyi folyamatban lévő peres ügyük lezárásáról, valamennyi jogi természetű követelésük elengedéséről.