Aramiska-Hungaro DigiTel együttműködési szerződés

forrás Prim Online, 2005. március 31. 10:30
Az Aramiska, Európa egyik legnagyobb műholdas szélessávú szolgáltatója bejelentette, hogy új nagykereskedelmi partnercsomagot vezet be, amely lehetőséget nyújt az európai telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy integrálják az Aramiska DVB-RCS (Digital Video Broadcast - Return Channel via Satellite) szolgáltatását a már meglévő szolgáltatásaik portfoliójába.
Továbbá: március 29-én az Aramiska a magyar Hungaro DigiTel Kft. távközlési szolgáltatóval aláírta az első partneri együttműködési szerződést. A szerződés, a Hungaro DigiTel-nek műholdas technológiában szerzett tapasztalatira és kiterjedt kelet-európai piac ismereteire támaszkodva, erősíti az Aramiska kereskedelmi és műszaki hátterét.

"Piaci helyzetünknek és ügyfeleink követelményeinek alapos áttekintését követően észrevettük, hogy elsődlegesen egy mindenütt jelen lévő, megfizethető, nagy teljesítményű szélessávú szolgáltatásra, és a több telephellyel rendelkező vállalati ügyfelek biztonságos összekapcsolhatóságára van szükség az új, egyre növekvő európai piacon. Hiszem, hogy az új szolgáltatáscsomagunk és hálózatfejlesztésünk választási lehetőség kínál ezen ügyfelek számára" - mondta Luc Temmerman, az Aramiska üzletfejlesztési alelnökeke.

"A Hungaro DigiTel Közép- és Kelet-Európa piacvezető szolgáltatója a műholdas távközlésben, ahol 10 éves tapasztalattal rendelkezik, valamint elsőként vezetett be szélessávú műholdas kétirányú ( DVB-RCS) rendszert a régióban. Tekintettel szolgáltatásaink kiegészítő karakterére, a célpiaci szegmensek és földrajzi kiterjedés tekintetében óriási lehetőségünk van arra, hogy növeljük a jelenlétünket ebben a virágzó ágazatban. Ez az együttműködés lehetőséget nyújt mindkét fél számára, hogy kiterjessze a szolgáltatásait a teljes európai piacra. A nagyméretű professzionális virtuális magánhálózatok (a különböző helyekre telepített végpontokkal, némelyiket mindkét partner, másokat pedig csak az egyik partner szolgálja ki), valamint kis szervezetek, vagy különböző, internetszolgáltatást kereső magánfelhasználók profitálhatnak ebből az együttműködésből" - mondta Binder László, a Hungaro DigiTel vezérigazgatója.