Magyarország képes történelmi kronológiája a Sulinet Digitális Adatbázisban

forrás Prim Online, 2005. április 26. 19:02
A Magyarország Képes Történelmi Kronológiája című internetes adatbázis fejlesztésének újabb szakasza zárult le, melynek forrását az Informatikai és Hírközlési Minisztérium IHM-ITP-11-es pályázata biztosította. A magyar történelem nevezetes évszámaihoz, eseményeihez 12 ezer képet társítottak a szerkesztők.
Az Országos Széchényi Könyvtár szerverén helyet kapó képes kronológia a http://www.kepido.oszk.hu címről érhető el. A Sulinet Digitális Tudásbázishoz (SDT) kapcsolódó adatbázis jelentős segítséget nyújt az infokommunikációs technológiát az oktatás folyamatában felhasználó pedagógusoknak. Május végén újabb digitális tananyagokkal bővül az SDT

Magyarország képes történelmi kronológiája

Az adatbázisban történelmünk sorsfordulóit, a mindennapok és ünnepek eseményeit, tárgyi és írásos emlékeit követhetjük nyomon a kezdetektől a második évezred végéig. Az időrendben felsorolt szikár tényeket a tárgyi és szellemi kultúra emlékeivel, korabeli és később született képzőművészeti alkotásokkal illusztrálták. A Magyarország Képes Történelmi Kronológiája című adatbázis elsősorban az oktatás és az ismeretterjesztés céljait szolgálja a tudományosság igényével.