LG plazmatévék a Pauer Gyula életmű-kiállításon

forrás Prim Online, 2005. július 30. 08:41
Az LG Electronics modern plazma tv-kel támogatja a 2005-ös nyári kiállítási évad egyik kiemelkedő eseményének ígérkező Pauer Gyula életmű-kiállítást, melynek során a művész a Műcsarnokban állít ki életművéből készült átfogó válogatást.
2005-ben Pauer Gyula kiállítása a Titanic Filmfesztivál, a VIVA COMET könnyűzenei díjátadó és a Csillagok Útja - LG Megasztár turné után már a negyedik kiemelkedő kulturális esemény, amelyet az LG Electronics támogat. A Műcsarnokban július 15. és augusztus 28. között megrendezésre kerülő kiállítás a külföldön is ismert és elismert szobrászakadémikus több művészeti ágat felölelő, egyedi művészeti pályának reprezentatív bemutatására vállalkozik, az LG közreműködésének köszönhetően multimediális módon, vetítésekkel, non-stop színpadi és filmes programokkal.

A 63 éves Pauer a magyar képzőművészet meghatározó, kivételes alakja. Szobrászként, performerként, díszlet-, jelmez- és látványtervezőként egyaránt nemzetközi szintű, kiemelkedő munkásság az övé, számos köztéri alkotása az emlékműszobrászat megújítását jelenti. Legismertebb szobrai: "1956-os sortűz áldozatainak emlékműve" (Mosonmagyaróvár), "1848-as Forradalom és Szabadságharc emlékműve" (Bp. XVIII. ker), "Szöuli torzó" (Olimpiai park, Szöul), "Paksi sakkemlékmű", "Ebensee-be elhurcolt magyar áldozatok emlékműve", "II. Világháborús magyar honvéd emlékmű" (Mosonmagyaróvár), "Cipők a Duna-parton - Holocaust emlékmű" (Budapest), "Torinói lepel szobra" (Vatikán), "Maya", "Magyarország szépe 1985" stb.

Színházi munkásságában a magyar színháztörténet olyan rendkívüli előadásainak volt díszlet- és jelmeztervezője, mint a kaposvári színház 70-es évekbeli időszaka, ahová Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás, Gothár Péter előadásaira az egész országból érkezett a közönség. Film-látványtervezőként többször elnyerte a kritikusok díját.