Euronet szakemberek egy orosz mobilcég óriásprojektjében

forrás Prim Online, 2005. szeptember 30. 19:55
A Genesys Professional Services az Euronet szakembereit is beválogatta egy nagy volumenű projekt megvalósításába, aminek eredményeként a Mobile TeleSystems-nél, Oroszország legnagyobb mobilszolgáltatójánál kezdi meg a Contact Center bevezetést.
A Genesys partnereként az Euronet is szerepet kap a Mobil TeleSystems-nél Genesys alapú contact centerének kiépítésében. A Mobil TeleSystems Oroszország legnagyobb mobilszolgáltatója 42 millió ügyféllel, ezért átfogó megoldásra van szüksége ahhoz, hogy az egész térség területén tökéletes kiszolgálásban részesüljenek az ügyfelek.

A Mobil TeleSystems-nél egy teljesen IP-alapú redundáns contact center megoldás jön létre a Genesys Enterprise IP Contact Center, a Genesys Voice Portal IVR megoldásokra támaszkodva, a Genesys Professional Services és többek között az Euronet szakembereinek közreműködésével. A több időzónát átfogó nyolc telephelyes rendszer kiépítése már elkezdődött, és a tervek szerint 2005 folyamán le is zárul. A gócvárosokat (Ryazan, Orel, Szamara, Nyizsnij Novgorod, Jekatyerinburg, Vlagyivosztok, Novoszibirszk és Szentpétervár) centralizált irányítás alá fogják helyezni, ahol egyidőben 2250 ügyfélkezelő belépésének lehetőségét kell megoldhatóvá tenni. Az Alcatel-Genesys mint szerződő fél teljes megoldást szállít, beleértve a tervezést, telepítést, testreszabást, integrációt, támogatást és projektmenedzsmentet egyaránt.

Az Euronet Rt. 2002 óta együttműködő partnere az amerikai Genesys Telecommunications Laboratories-nek, és munkatársai a régióban egyedülálló szakértelemre tettek szert. Ennek köszönhető, hogy a Genesys az Euronetet kérte fel a projektben való részvételre. Az Euronet feladat az IVR rendszer kialakítása, valamint a végleges átadás-átvételt megelőző tesztfolyamatokban történő részvétel lesz, részben az adott helyszíneken, részben Budapesten, több hónapon keresztül.

A contact centerrel szemben állított méretbeli követelmények a következők:


2250 ügyintézői munkahely, melyek közül
225 multimédiás (e-mail, WEB kezelésére is alkalmas) munkahely
225 kampányok lebonyolítására alkalmas munkahely
200 automatikus visszahívás kérését lehetővé tevő (voice call back) liszensz,
Több mint 1000 IVR csatorna.

A projekt továbbá tartalmazza:


a Genesys kezelői felület testreszabását,
az MTS üzleti logikájának átültetését a Genesys sorolási (routing) stratégiába,
az IVR rendszer MTS igény szerinti teljes körű testreszabását,
riportolási template-k előállítását,
migrációs és előzetes konzultáció a régi rendszerről az újra történő átterheléssel kapcsolatban,
A contact center integrálását az MTS CRM, számlázási rendszerével és WEB portáljával egyaránt.