Hordozható digitális médialejátszókkal bővíti termékkínálatát az LG

forrás Prim Online, 2006. január 11. 19:51
Átfogó elektronikai fogyasztási cikk-skálájára építve, a CES 2006 nemzetközi elektronikai kiállításon az LG Electronics bemutatta az amerikai piacnak első hordozható médiaközpontját és két új hordozható digitális médialejátszóját.
A várhatóan 2006 második negyedévétől megvásárolható LG digitális médialejátszók kiváló minőségű kijelzőikkel és a hosszabb lejátszási idővel messze túllépnek a megszokott standardokon. Az LG hordozható digitális médialejátszói és hordozható médiaközpontja mind rendelkeznek videó felülettel is, nagyméretű, nagyfelbontású kijelzőkkel, melyeken videó-felvételeket és fotókat élvezhetünk. A jelenleg kapható készülékek standard lejátszási idejét is messze meghaladják az akár 60 órányi elem élettartamnak, az LG nagykapacitású li-polymer elemeinek és intelligens energiafelhasználási szoftverének köszönhetően.

Az egyedi dizájnnal és vonzó háromdimenziós grafikai felhasználói interfésszel ezek a hordozható lejátszók kecses és kifinomult konstrukciót kínálnak könnyen használható funkciókkal. Az egyedülálló mutatóujjas navigációs megoldás kényelmes és stílusos alternatívát kínál a szokásos hüvelykujjas irányítással szemben. Ezen kívül a lejátszók színes és felhasználó-barát menürendszert kínálnak a készüléken tárolt videó felvételek, zenék, és képek válogatásához. A digitális lejátszók intuitív zene-menedzsment szoftvert is tartalmaznak, így a lejátszási listák könnyen alakíthatók.

PM70 Portable Media Center:
az LG első hordozható médiaközpontja az Egyesült Államokban, a PM70, zenét, videót, és fotókat képes rögzíteni, tárolni, és lejátszani. A 30GB-os drive akár 7.500 dalt, 3.000 videóklipet, 50 órányi TV/mozifilmet vagy akár 45.000 fényképet tud tárolni. 4.3-inches widescreen kijelzője által tökéletes ahhoz, hogy filmeket nézzünk útközben, és kiváló minőségű sztereó hangszórói remekül kiegészítik a készülék briliáns képernyőjét. A PM70 innovatív személyes információ-kezelő technológiával (PIM) rendelkezik, így szinkronizálható a Microsoft Outlook®-kal, a névjegyek és a naptárbejegyzések tárolhatók és megtekinthetők, sőt akár e-mailjeinket is elolvashatjuk anélkül, hogy az útra magunkkal vinnénk a számítógépünket. A közvetlen összetett AV bemenetes TV-rögzítés jóvoltából és az egyszerű külső TV képernyő-kimenettel – hogy az online szolgáltatók által kínált egyre tágabb tartalmat ne is említsük – a szórakozás mindig kéznél van.

JM53 Portable Digital Player: Bár a legtöbb mobiltelefonnál is kisebb, a JM53 hordozható digitális lejátszó mégis igen tekintélyes multimédiás koktélt sűrít magába. 8GB-os merevlemeze akár 2.000 dal, 800 videóklip vagy 12.000 fénykép tárolására alkalmas, így még a nagyobb gyűjteményekhez is elegendő tárolókapacitást nyújt. Nagyteljesítményű akkumulátorának köszönhetően – amely akár 30 órányi lejátszási időt biztosít – a gyakori töltés már nem jelent problémát. A készülék többféle zenei fájl, úgymint MP3, WMA, OGG és ASF, valamint MPEG4 videó lejátszására is alkalmas, ezen kívül 1.77-inches 260.000-színes OLED kijelzője ragyogó tiszta, éles képet biztosít videóklipekhez és fotókhoz. Ezen túlmenően, karcsú méreteinek (3.9 x 1.9 x 0.55 inches) köszönhetően rugalmasan, bárhová magunkkal vihetjük.

FM30 Portable Digital Player: Ne hagyja magát megtéveszteni az aprócska gyufásdoboznyi méret láttán – a CES 2006 innovációs díjnyertes FM30 hordozható digitális lejátszó telis tele van a legkorszerűbb funkciókkal, amelyek tovább fokozzák a felhasználói élményt. Az FM30 messze túlmegy a megszokott hordozható digitális lejátszók teljesítményén, akku-kapacitása akár 60 órányi folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé, így nem kell a gyakori töltéssel bajlódnunk. 1GB-os tárolókapacitásával a lejátszó akár 250 dalt, 100 videóklipet, vagy 1.500 fotót tud tárolni. A készülék ezen kívül többféle zenei fájlt tud kezelni, MP3, WMA, OGG és ASF, valamint MPEG4 videót. 1.77-inches 260K színes OLED kijelzője ragyogó képet kölcsönöz a videóknak és képeknek. Alig 2.4 inch magasságával, 1.6 inch szélességével és 0.55 inch mélységével, az aprócska FM30 akár divatosan nyakba is akasztható, ha sokat vagyunk mozgásban.