A Bosch nyerte a Mátrai Erőmű távközlési tenderét

forrás Prim Online, 2006. augusztus 17. 10:32
A Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága nyerte azt a meghívásos pályázatot, amelyet a Mátrai Erőmű Zrt. írt ki távközlési és hálózati rendszerének korszerűsítésére. A százmilliós nagyságrendű beruházás munkálatai már elkezdődtek, és a tervek szerint novemberben adják át az új alközpontokat és a mintegy kétezer portot.
Több meghívott közül esett a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágára a Mátrai Erőmű Zrt. választása azon a pályázaton, amelyet a két telephelyen működő cég a távközlési és a hálózati rendszerének a korszerűsítésére írt ki. A százmillió forintos nagyságrendű beruházástól a megrendelő elsősorban azt várja, hogy az új hálózatok révén jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek, továbbá a megjelenő új IP technológiának köszönhetően megváltozhat a kihelyezett szervezetekkel való kommunikáció. Az erőmű által adott megbízás nemcsak a régi EP-rendszer cseréjét foglalja magában, hanem az elavult kábelhálózat egy részének a korszerűsítését is.

A beruházás során a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágának szakemberei Bosch Integral 55 telefon alközpontot telepítenek, amely az erőmű területén mintegy 1400, a bányaigazgatóság területén pedig nagyjából 500 portot szolgál majd ki. A Mátrai Erőmű Zrt. az erőműben zajló munkafolyamatok vezénylésére és nyomon követésére rendelte meg a korszerű Integral 55 diszpécser-rendszert is, amelyhez összesen 15 darab korszerű diszpécser készüléket szállít a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága.

– Több hasonló diszpécser-rendszerünk működik már az országban, például az ELMÜ Rt-nél is – számolt be a referenciákról Földházi Csaba, a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágának vezetője. – Hasonló nagy kapacitású telefonközpontot pedig például a Pécsi Erőműben telepítettünk korábban.

Az üzletágvezető szerint a pályázók közül azért esett a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágának ajánlatára a Mátrai Erőmű Zrt. választása, mert olyan egységes rendszert, integrált diszpécser megoldást tudtak kínálni, amelynek magas megbízhatóságát és időtállóságát referenciák is igazolják. Mindezek mellett pedig az ár-érték arány is a Bosch ajánlata mellett szólhatott.

– Magyarországon először a Mátrai Erőműnél telepítjük a Linux alapú vezérlési rendszernek a legújabb verzióját, ami amellett, hogy technikai újdonságnak számít, nagyban növeli a rendszer megbízhatóságát és az adatbiztonságot – jelezte a legújabb megbízás újdonságát Földházi Csaba, a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágának vezetője.