Az eBay-en 1000 eurónál is drágább a PS3

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 13. 20:19
Japánban múlt héten debütált a Sony új generációs konzolja, azonban már jóval a nyitás előtt kígyózó sorokat lehetett látni az üzletek előtt. Az ott várakozó emberek között a valóban a PS3-ra vágyó helyi lakosok mellett azonban számtalan felbérelt kínai is álldogált.
Az eseményekről tudósító amerikai újságírók figyeltek fel arra, hogy a tömegben számtalan kínai személy is van, akiket vagy a tehetős és kényelmes konzolrajongók vagy pedig a jókora anyagi haszonra számító viszonteladók bíztak meg azzal, hogy állják ki helyettük a sort. A jelenlévők elmondása szerint a tömegben ácsorgó felbérelt emberek fiatal nők és idősödő férfiak voltak, akik némi pluszpénzért hajlandóak voltak magukra vállalni az ezzel járó kényelmetlenséget. Nyitás után a sorban állók megrohamozták az üzleteket, és mindössze pár óra leforgása alatt el is kapkodták a szigetországnak szánt százezer darab játékgépet.

Hivatalosan 499 (20 GByte-os modell) illetve 599 (60 GByte-os modell) dolláros árakon juthatnak hozzá a vásárlók a PlayStation 3-hoz, azonban időközben már megjelentek az első ajánlatok az eBay-en is, ahol ezer euró fölötti árakon értékesítik az ügyeskedők ezen konzolokat.