Samsung GSM/CDMA hibrid mobiltelefon Kínában

Milkovits Gábor, 2006. november 14. 07:45
A Samsung egy olyan mobiltelefont hoz forgalomba a kínai piacon, amely ritka módon a GSM és a CDMA platformú hálózatokon egyaránt zavartalanul működik.
A gyártó szerint a Samsung SCH-W579 a SIM kártya cseréje vagy bármiféle egyéb bonyolult művelet nélkül képes a felhasználó kívánságának megfelelő hálózatra fellépni. A megoldás sikeres alkalmazásához nyilvánvalóan szükség van az ezt támogató szolgáltatói konstrukcióra is, elsősorban a roaming területén. Az ilyen hibrid készülék nyilvánvalóan szélesebb körű roaming lehetőségeket kínál az olyan régiókban, ahol, mint például a Távol-Keleten vagy Észak-Amerikában, egyszerre van jelen a GSM és a CDMA mobiltelefonos technológia. A telefon bekapcsolt állapotban egyfolytában érzékeli az adott helyen elérhető mobilhálózatokat, és így mindig a legoptimálisabb kapcsolati lehetőséget nyújtja a felhasználónak.

A háromsávos GSM/kétsávos CDMA Samsung SCH-W579 széthajtható készülék, 2 megapixeles vakus digitális kamerával, 2,6”-es kézírás-felismerő LCD érintőképernyővel, zenelejátszóval és Bluetooth-al rendelkezik.