Értelmileg akadályozott gyermekeket támogat a KÜRT

forrás Prim Online, 2006. december 13. 09:06
A KÜRT Zrt. ügyfelei és munkatársai körében végzett szavazása eredményeként idén karácsonykor értelmileg akadályozott gyermekeket támogat. A cég hosszú évek óta hagyományosnak mondható adományozó tevékenysége során ezúttal - közvetlen környezete megkérdezése után - egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyógypedagógiai intézmény, a girincsi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon 138 lakóját ajándékozta meg.
A 3-24 éves, hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok a spontán felajánlás által több millió forint értékben gyarapodtak különféle fejlesztő eszközökkel. Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója ma délelőtt, Girincsen adta át az adományt Kányási Hedvignek, az intézmény igazgatójának.

Az intézmény meglehetősen speciális területen működik, ezért az ott dolgozók állították össze az adományozó cég munkatársainak az elengedhetetlenül szükséges és beszerzendő eszközök listáját. Ezen többek között szabadtéri és tornatermi játékok, különféle terápiás fejlesztő eszközök, hangtechnikai készülékek, ismeretterjesztő és zenei CD-k, DVD-k kaptak helyet. A KÜRT ezekkel az adományokkal igyekszik enyhíteni a támogatott gyermekek társadalmi hátrányát, és segít kompenzálni értelmi-érzelmi-testi fogyatékosságukból eredő hiányosságaikat is.