3GSM: Barcelona újra várja a mobilvilágot

Kovács Attila, 2007. január 6. 09:42
Február 12-15. között rendezik meg Barcelonábn az idei 3GSM World Congress 07 esményeit, amely előzetes híreink szerint minden eddigi 3GSM eseménynél nagyobb érdeklődést és részvételt vonz majd.
A múlt évi résztvevői számnál 20%-kal több, mintegy 60 ezer látogatója lesz a négy napos kiállításnak. A világ mobiltelefon iparának 1300-at meghaladó számú cége készül kiállítani eszközeit, megoldásait, bemutatni fejlesztéseit. A konferencián nem kevesebb mint öt plenáris szekciót is nyitnak majd, annyi vezető világcég első embere jelentkezett előadásra. Minden egyes napon lesz három különböző, egymással időben párhuzamosan zajló előadásfolyam (CEO-k az iparág növekedési stratégiájáról, technológiai szimpózium, mobil szórakoztatási csúcstalálkozó). Továbbá: egy-egy napos rendezvényként kerül sorra az Innovációs Fórum, az üzleti műveletek szemináriuma, a marketing vezetők (CMO) fóruma és a növekedő piacokkal kapcsolatos szeminárium.

A kiállító cégek részéről máris nagy várakozások, előkészületek érzékelhetők. Az izraeli RAD Data Communications cég máris arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy több más eszköz és megoldás mellett a barcelonai 3GSM kiállításon mutatja be először új backhaul berendezéseit, amelyek a 2G, 3G és 3,5G hang- és adatforgalmat csomag alapú hálózatokon továbbítják, képesek a HSDPA forgalmat DSL hálózatra hatékonyan elkülöníteni, illetve TDM-alapú (GSM) és ATM-bázisú (UMTS Rel. 99) szolgáltatásokat robusztus módon aszinkron Ethernet hálózaton, a pseudowire emulációs technológia alkalmazásával megvalósítani.