Új Allied Telesis Gigabit PoE kapcsoló

Kovács Attila, 2007. január 26. 16:36
Az Allied Telesis, amely a biztonságos Ethernet- és IP-alapú hálózati megoldások egyik legnagyobb szállítójának számít a világon, a mai napon piacra dobta az AT-GS900/8POE jelű új hálózati eszközét.
Ez egy 8-portos 10/100/1000T nem menedzselt Gigabit kapcsoló Power-over-Ethernettel (PoE) és SFP uplink csatlakozóval. A switch nyolc rézportja PoE kapcsolatot biztosít olyan alacsony fogyasztású készülékekhez, mint a VoIP telefonok vagy biztonsági kamerák, ezeket közvetlenül a hálózati kábelhez lehet csatlakoztatni helyi áramforrás használata nélkül. A vevők továbbá négy darab 15,4 W port, vagy nyolc darab 7,3 W port között választhatnak.

Az AT-GS900/8POE olyan plug-and-play kapcsoló, ami gyors és magas szintű teljesítményt kínál az asztali gépekhez. Gyártója szerint ideális megoldás azoknak az árérzékeny kis- és középvállalkozásoknak, amelyeknek magas sávszélességű csatlakozásra van szükségük videó és grafikai alkalmazások gyakori használata miatt. Az összes rézport támogatja a MDI/MDIX csatlakozási eszközöket és speciális kábelek nélkül is lehetővé teszi azok kapcsolódását más kapcsolókhoz vagy munkaállomásokhoz.

Az AT-GS900/8POE a jumbo csomagokat (9,6 Kb) is támogatja. Ez a megoldás leginkább a grafikai, illetve adatbázis-alkalmazásokat használó cégeknél hasznos, ahol gyakori a nagyobb csomagok küldése és fogadása.