A Dell is saját játékgépet fejleszt?

Milkovits Gábor, 2007. február 1. 20:15
A brit PC Plus magazin értesülése szerint a Dell a Nintendo DS és a Sony PSP sikerén felbuzdulva szintén egy hordozható játékgép forgalmazását tervezi.
A magazin egyik újságírója a Dell Marbella-ban rendezett európai innovációs fórumán szerezte az információt, magától Abizar Vakharia-tól, aki a vállalat videojáték-alkalmazásokért felelős vezetője. Vakharia szerint egy ilyen készülék mindenképpen szerepel a cég tervei között, konkrétumokat azonban egyáltalán nem árult el. Mivel a világ második legnagyobb PC-gyártójáról van szó, a játékgép minden valószínűség szerint valamilyen játékközpontú PDA vagy UMPC lesz, kérdés persze, hogy egy ilyen hibrid mennyire lehet sikeres a kiélezett piacon.

Az sem teljesen egyértelmű, hogy a készülék Windows Mobile, vagy pedig PC-játékokat, futtatna-e. Utóbbi esetben ugyanis érdekes kihívás, hogy milyen módon birkózna meg az ilyen játékok által megkívánt nagy energiafogyasztással, illetve az általuk támasztott memóriaigényekkel. A hivatalos bejelentésig természetesen minden ilyen spekuláció csakis elméleti lehet.