A CODA Fast Close megkapta az SAP xApps tanúsítványt

forrás Prim Online, 2007. február 25. 10:02
Az intelligens pénzügyi megoldások vezető vállalata, a CODA Group International a zárást gyorsító és hatékonyabb kontrollt biztosító alkalmazásához, a CODA Fast Clost 1.0-hoz elnyerte a “SAP xApps Certified – Powered by SAP NetWeaver” tanúsítványt.
Az SAP NetWeaver platformmal integrált CODA Fast Close megkönnyíti a zárási folyamatok nyomon követését és sokkal hatékonyabbá teszi az időszakzárási feladatok elvégzését az SAP-t használó pénzügyi és számviteli szakemberek számára. A Fast Close megoldás segítségével az egyes időszakzárási feladatatok könnyebben rendszerezhetők és végrehajthatók, illetve bármikor vissza is kereshetők. (például a céltartalékképzés - mint a havi zárás egyik részfeladata - alakulása hónapról hónapra nyomon követhető).

A hitelesítés folyamata során a CODA - a céltartalékképzés példáján - automatikusan kiolvasta a megfelelő kulcsadatokat a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) és a mySAP ERP Financials alkalmazásokból. Ezután ezeket egyszerű formátumban átküldte ellenőrzésre a pénzügyi kontrollernek, majd a jóváhagyása után feladta az adatokat a mySAP ERP Financials rendszerbe.

Az ERP alkalmazások, mint az SAP is a pénzügyi adatok kezelésére kiválóan alkalmasak, azonban a könyvviteli zárás során számos feladat az alkalmazásokon kívülre esik, ami miatt a zárás számos manuális tevékenységet is magába foglal. A CODA Fast Close alkalmazás olyan módon lett tervezve, hogy minél inkább csökkentse a kontrollálatlan manuális folyamatokat, így átláthatóságot és nyomon követhetőséget biztosítson.

A CODA Fast Close segít a pénzügyi és számviteli terület vezetőinek az ERP rendszerek havi zárási folyamatainak átláthatóbbá tételében; kontrollt biztosít az időszakzáráson túl is, automatikusan táblázatba foglalja a feladatokat, megkönnyíti az auditor munkáját, azáltal, hogy naplózza ki, mit és mikor hajtott végre az időszakzáráson belül.