Mobil kézi terminál RFID-adatok egyszerű gyűjtésére

Kovács Attila, 2007. augusztus 5. 11:08

A Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazatának terméke, a Simatic RF300 RFID (rádiófrekvenciás azonosító) rendszere mobil kézi terminállal bővült.

Az új Simatic RF310M készülék mindenfajta RF 300 adathordozó (címke, azaz „tag”) olvasására és írására használható. A fő alkalmazási területek között található az üzembe állítás, karbantartás és szerviz a gyártó ipar és a logisztika létesítményeiben (például repülőtereken, a poggyászszállító rendszerben). A robusztus készülék az IP 54 szerint védve van fröccsenő víz ellen, és „zord” körülmények között is működik. A hátsó megvilágítású kijelző fényszegény helyen is olvasható.

A Simatic RF310M fő részei a következők. Nagy teljesítményű, robusztus és sokoldalúan használható Psion Workabout Pro kézi számítógép (mint alapegység), és egy integrált író/olvasó készülék. A tag- (címke-) adatokat a kézi terminálban egy 1,8 Mbájt kapacitású memória fájljai tárolják. A készülék a Windows CE operációs rendszer és az USB, Bluetooth és WLAN standard kommunikációs interfészek segítségével könnyen integrálható egy meglévő RFID-környezetbe vagy IT alkalmazáshoz. Az előre installált felhasználói alkalmazás kényelmes író/olvasó funkciókat nyújt az RF 300 címkékre, valamint többféle státuszfunkció megadására képes. Az egyes funkciók: címke adatainak kiolvasása, beírás a címkébe, teljes adatmemória törlése és töltőkarakterrel való feltöltése, a címke ID számának megjelenítése. Az egyes funkciókkal való visszaélés jelszó alkalmazásával akadályozható meg. A Psion Workabout Pro kézi számítógéphez különféle olvasó-író készülékek kapcsolhatók, aszerint, hogy milyen (Moby D, E és I) RFID rendszer címkéivel kell dolgozni.