Ingyen a neten a teljes South Park

Milkovits Gábor, 2007. december 1. 20:05

A Music Television jövőre több show-t és más műsort is ingyenesen a nézők rendelkezésére kíván bocsátani az interneten, köztük a teljes South Park rajzfilmsorozatot.

Az első fecske egyébként a The Daily Show with Jon Stewart több epizódja volt októberi kezdettel, ami az MTV saját adatai szerint érezhetően megnövelte a csatorna nézettségét. A South Park összes része valamikor jövőre kerül majd föl a világhálóra és biztos, hogy nagy siker lesz, hiszen a viccesen gusztustalan, elvileg felnőtteknek szánt rajzfilmsorozatnak rengeteg rajongója van világszerte. Az MTV a többi internetre szánt produkcióval kapcsolatban egyelőre nem közölt adatokat, de a több mint 20 éve üzemelő csatornánál bőven van miből válogatni; csak az 1999 óta futó Jon Stewart Show-ból is például több mint 13 ezer epizód készült.

Korábban az MTV-t sokan bírálták amiatt, hogy nincs eléggé jelen a világhálón, ami negatívan befolyásolja a zenei csatorna nézettségét. A versenytársak, például a Disneyhez tartozó ABC eközben igen népszerű műsorok teljes hosszúságú konzervváltozataival jelentek meg az online közönség előtt, elég, ha csak a Született feleségek sorozatot említjük. A felmérések minden esetben azt igazolták, hogy az internetes jelenlét pozitívan befolyásolta az adott sorozat nézettségét.