A világ legkisebb projektora a Sanyo-tól

Milkovits Gábor, 2008. március 11. 20:07

A Sanyo egy olyan kisméretű, számítógépre csatlakoztatható projektort tervez piacra dobni Japánban, amely a gyártó állítása szerint minden eddigi ilyen terméknél kisebb és könnyebb.

A B5-ös méretű, azaz 26,4 x 18,8 x 5,5 cm-es készülék mindössze 1,6 kg-ot nyom, így a Sanyo szerint igen kényelmesen bárhová elvihető egy kézben. Az LP-XW60 LCD projektor 1024 x 768 képpontos felbontásra, 2000 lumen fényerőre, illetve 400:1 kontrasztarányra képes. A készülék emellett számos extra funkcióval is fel van szerelve; ilyen az automatikus talpmagasság-korrekció, a szintén automatikus bemeneti jelfelismerő, a vetítési felszíntől függően változtatható színárnyalat-összeállítás, vagy a gyors-kikapcsolás, ami feleslegessé teszi, hogy elpakolás előtt várni kelljen a projektor lehűlésére.

A beépített 1 wattos hangszóróval, audió ki-és bemenettel, valamint VGA videó kimenettel ellátott Sanyo LP-XW60 áprilisban kerül forgalomba Japánban, nem csekély 207 900 jenes (kb. 343 ezer Ft) áron. Egyes gyártók bemutattak már ennél kisebb, speciális prototípusokat, a hagyományos formátumú, kereskedelmi forgalomba kerülő projektorok között azonban valószínűleg tényleg a Sanyo új készüléke a legkisebb. Európai megjelenéséről egyelőre nincs információ.