Új pénzügyi igazgató a Zebránál

forrás Prim Online, 2008. május 20. 18:01

2008. május 1-jétől Michael C. Smiley a Zebra Technologies Corporation pénzügyi igazgatója. A pozíciót 1991 óta Charles “Randy” Whitchurch (61 éves) töltötte be, aki a Zebránál eltöltött 17 év után most nyugdíjba vonul.

“A Zebra az elmúlt 17 évben elért sikereihez nagyban hozzájárul Randynek a senior management csapatban végzett munkája – mondta el Anders Gustafsson, a Zebra elnök-vezérigazgatója. – Ebben az időszakban a Zebra piaci értéke több mint tízszeresére, 2,2 milliárd dollárra nőtt. Egy észak-amerikai székhelyű nyomtató cégből a különleges nyomtatási eljárások és az automatikus azonosítás nemzetközileg elismert szállítójává nőttük ki magunkat. Randy vezetői képességét és tanácsait a pénzügyi, stratégiai és egyéb kulcsfontosságú területeken nagyon fogjuk hiányolni.” 

A 48 éves Michael Smiley a telekommunikációs hálózati termékek nemzetközi szállítójától, a Tellabstól csatlakozik a Zebrához. A Tellabsnál az Egyesült Államokon kívüli pénzügyi és számviteli folyamatokért volt felelős. Legutóbb a Tellabs – több mint 100 millió dolláros eladásokat bonyolító, nemzetközi ügyfeleket kiszolgáló – dán leányvállalatának vezérigazgatói posztját töltötte be. A Tellabsnál eltöltött hat év alatt Smiley különböző pénzügyi és operatív igazgatói pozíciókat töltött be. Ezt megelőzően Smiley Tajpejben, Tajvanon volt a General Semiconductor pénzügyi igazgatóhelyettese a csendes-óceáni – ázsiai régióban. Szakmai karrierjét a Coopers & Lybrandnál kezdte könyvvizsgálóként, majd a General Instrumentnél, a GATX Corp.-nál és az Itel Corporation/Anixter Brothers-nél járta végig a ranglétrát, . Smiley a Brigham Young Universityn könyvelői diplomát, a University of Chicagón MBA képesítést szerzett.