Olcsóbb lesz és új processzort kap a PS3

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 7. 20:05

Már korábban is szárnyra keltek hasonló híresztelések, mostantól viszont már bizonyos, hogy a PlayStation 3 új szívet kap, s ennek köszönhetően a készülék ára is csökkenni fog.

David Reeves, a Sony európai divíziójának első embere a Guardian című lapnak azt nyilatkozta, hogy még idén nyáron lecserélik a PS3-ba épített Cell-processzort egy modernebbre, ami ugyanakkor kisebb előállítási költségeket fog eredményezni, így a végfelhasználók is alacsonyabb áron tudják majd beszerezni a játékgépet. Jelenleg a 65 nanométeres eljárással készített, brutális erejű Cell CPU képezi a konzol lelkét, ezt azonban az év második felétől leváltja az új, 45 nm-es központi mag.

A japán elektronikai konszern a 2008-as karácsonyi szezon után kezdte el mérlegelni komolyan az árcsökkentést, ugyanis az ünnepi időszakban sokkal kevesebb PlayStation 3-ast értékesítettek a kereskedők, mint egy évvel korábban. Árban a Nintendo Wii és a Microsoft-konzol még mindig jóval alatta vannak a PS3-nak, tehát ha a Sony fenn akar maradni a piacon, akkor feltétlenül csökkentenie kell a játékgép árát.