Vége az e-mail korszaknak a mobilgépeken?

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 23. 09:33

Úgy tűnik, az e-mail ideje az "okostelefonokon", PDA-kon vagy más hordozható gépeken lejárt  Napjainkban sokkal könnyebb és praktikusabb sms-t küldeni vagy chatprogramokon keresztül érintkezni partnerünkkel.

Hogy a chatelés mennyire népszerű, azt a Google is belátta, így nem is olyan régen beindították a Google Talk nevű rendszert, amelynek mára nem kevesebb, mint 50 millió felhasználója van világszerte - olvashatjuk az ITPro oldalán.

Seth Demsey,
a Google menedzsere szerint azért is ennyire népszerűek ezek a programok, mert az emberek akkor is kommunikálni akarnak egymással, ha távol vannak a PC-jüktől és erre az azonnali üzenetküldő szoftverek egyre inkább alkalmasabbak, mint kissé már elavult és lassabb e-mail.

James McCarthy,
a Microsoft business osztályának vezetője szerint mindenfajta kommunikációs forma hasznos, és ebbe azért szerinte az e-mail még bőven beletartozik. Azt azonban elismerte, hogy chatprogramok gyorsabbak, hiszen az illető online van, és így azonnal kommunikálhatunk vele. Az sms-nél pedig biztosak lehetünk, hogy az illető a lehető leggyorsabban megkapja üzenetünket - ellentétben az elektronikus postával, amelynek fogadásához gépközelben kell lennie azoknak, akiknek nincs hordozható PC-jük.