Mérföldkő: 1 milliomodik Motorola Tetra terminál

Kovács Attila, 2009. február 24. 17:01

A Tetra kommunikációs eszközök globális vezetője, a Motorola a mai napon bejelentette, hogy a Jordániában történt megrendelésre leszállította történetének egymilliomodik Tetra terminálját.

A szerződés keretében a Motorola a Jordan Armed Forces (JAF) fegyveres erők Tetra hálózatához hordozható Tetra eszközöket szállít, beleértve MTH800 típusú terminálokat, MTM800 továbbfejlesztett mobilkészülékeket és CMR5000 típusú Tetra Gateway ismétlőket. A szerződés a közel-keleti és észak-afrikai régióban a Motorola legújabb Tetra értékesítési sikerének számít. A Motorola azt is bejelentette, hogy Tetra hálózatainak és készülékeinek eladásai ez év folyamán tovább szélesednek, többek között új Tetra megoldásokat telepítenek Ausztriában, Dániában, Norvégiában, Portugáliában és Hong Kongban. Az amerikai vállalat komplett Tetra portfoliója infrastruktúrát, terminálokat, alkalmazásokat, és szolgáltatásokat tartalmaz. A legújabb innovációk egyike a TCR1000 Tetra rádió, amely a maga nemében a világ legkisebb teljes funkcionalitású ilyen eszköze; illetve az MTP850Ex hordozható Tetra terminál.

Az első Tetra termináloknak az 1990-es évek végén történt szállításától (az angliai Surrey megyei rendőrségnek) néhány év alatt 2003 végére már 200 ezer Tetra terminál volt használatban. Az egymilliomodik terminál megjelenése a Tetra-piac gyors növekedésének a bizonyítéka.