Olcsóbb, karcsúbb PS3 két hét múlva?

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 5. 20:15

A német RTL Info értesülése szerint a Sony augusztus 18-án, a lipcsei Gamescom kiállítás megnyitóján piacra dob egy új, a mostanihoz képest olcsóbb és kevésbé robusztus PlayStation 3 játékkonzolt, PS3 Slim néven.

A premierre állítólag Németországban, illetve valószínűleg több európai országban fog sor kerülni. Érdekesség, hogy az Industry Gamers magazin még június elején azt írta, hogy a Sony 100 dollárral készül csökkenteni a PlayStation 3 játékkonzol különféle verzióinak az árát, amikor az Electronic Arts Madden nevű sportjátéka megjelenik. Márpedig a várva várt videójáték megjelenésének dátuma szintén augusztus 18-a, az egybeesés pedig talán tényleg több mint véletlen. Akkor szó sem esett még új készülékről, másrészt viszont maga Howard Stringer vezérigazgató is megerősítette, hogy még mindig veszítenek minden egyes konzolon, azaz árcsökkentés nyilván csak a hardver átalakításával lehetséges.

A japán Kotaku technológiai híroldal úgy tudja, hogy a PS3 Slim új processzort és alaplapot kap, amelynek komponensei a modernebb gyártástechnológiának köszönhetően valószínűleg olcsóbbak lesznek. Emellett persze a kisebb készülékház is olcsóbb gyártást, raktározást és szállítást jelent, de még így is nehezen elképzelhető, hogy a Sony-nak valóban megérje majd negyedével csökkenteni a játékkonzol árát.