PS3 játékpremier mozivásznon

Milkovits Gábor, 2009. október 1. 08:02

A Sony októberben négy amerikai moziban mutatja be "UNCHARTED 2: Among Thieves" PS3 videójátékát oly módon, hogy a megjelentek a mozivásznon élvezhetik majd a játékélményt.

A kijelölt filmszínházakban a nézők kapni fognak egy-egy PlayStation3 játékkonzolt, a kivetítést pedig a Sony 4K projekciós technológiája biztosítja majd, amelyet jelenleg mintegy 500 amerikai moziban használnak. A 4K a Sony szerint jobb képfelbontást biztosít, mint a rivális digitális vetítő-megoldások. A mindeddig egyedülálló akcióban október 5-én először csak meghívottak játszhatnak majd zárt körben, a másnapi esemény azonban nyilvános lesz és reklámozni is fogják a médiában és az interneten.

Mike Fidler, a Sony digitális mozi üzletágát irányító alelnöke a sajtónak elmondta, hogy az ötlet cége, a videójáték-fejlesztők és a mozi-üzemeltetők számára egyaránt hasznos lehet. A kezdeményezésnek egyelőre nem körvonalazott folytatása is lesz, Fidler szerint ugyanis a hosszú távú cél az, hogy a digitális technológia kiaknázása révén túllépjenek a hagyományos mozi-élményen. Ez egyébként főleg a mozik számára jöhet jól, amelyek az internet, illetve a DVD filmek és a síkképernyős tévék konkurenciája miatt egyre üresebb házakkal működnek Amerikában és világszerte egyaránt.