Google Phone január 5-től, csak meghívásos alapon?

Milkovits Gábor, 2009. december 26. 18:33

Az Engadget technológiai hírblog információi szerint január 5-én kezdik meg a Google saját márkajelzésű, Nexus One nevű Android okostelefonjának forgalmazását Amerikában, ám csak meghívásos alapon, azaz nem a nagyközönségnek.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy első körben csak a Google különböző platformjaihoz alkalmazásokat fejlesztő partnerek kaphatják kézhez a készülékeket, míg a nagyközönség számára a valódi forgalmazás egy későbbi időpontban indul. Az Engadget azt is tudni véli, hogy az Egyesült Államokban a Nexus One a T-Mobile előfizetői szerződésével kerül majd forgalomba, ami jó hír, hiszen ez hűségszerződéssel nyilvánvalóan jelentős vásárlói kedvezményt jelent.

A fentiek mellett újabb technikai részletek is napvilágot láttak a tajvani HTC által gyártott Android okostelefonnal kapcsolatban: a Google mobil 1 GHz-es processzorral, Android 2.1 operációs rendszerrel, 5 megapixeles kamrával, tartozék 4 GB-os microSD memóriakártyával, 512 MB RAM és 512 MB ROM belső memóriával, 3,7” WVGA AMOLED érintőkijelzővel, HSPA mobil szélessávú adatátvitellel és WiFi-vel rendelkezik. A 11,5 mm vastag és 130 gramm tömegű készülék valamivel vékonyabb és könnyebb, mint a fő rivális Apple iPhone.