Nokia navigáció teljesen ingyen

Genda Csongor Zoltán, 2010. január 21. 12:46

A Google után a Nokia is ingyenessé tette Ovi Maps szolgáltatását, mostantól nem kell megvásárolniuk a telefontulajdonosoknak a működéshez szükséges licenceket.

A keresőóriás Maps szolgáltatását az Egyesült Államokban díjmentesen használhatják az Android-alapú készülékekkel rendelkező lakosok, most pedig a vezető mobilgyártó is úgy döntött, hogy megszünteti fizetős rendszerét, és ingyenessé teszi az Ovi Maps navigációt.

A szoftver támogatja majdnem az összes GPS-kompatibilis okostelefont, a most kiadott közleményben a következő modelleket emelte ki a gyártó: X6, N97 mini, E72, E55, E52, 6730 Classic, 6710 Navigator, 5800 XpressMusic, 5800 Navigation Edition és 5230. A későbbiekben következnek az S60-as Smartphone-ok, ám a közeljövőben új modellekkel is előrukkol a Nokia, amelyek a szolgáltatással előtelepítve kerülnek majd forgalomba.

Az Ovi Maps 74 ország térképanyagával felvértezve 46 nyelven elérhető, s ami megkülönbözteti azt a Google Maps-től az a folyamatos kapcsolat nélküli üzemeltetés lehetősége. A navigációs szoftver letölthető a Nokia weboldaláról.