Agyrém ADSL 2. - Sulinet helyett Falunet?

forrás Prim Online, 2010. február 14. 20:29

Azért az örvendetes, hogy minimum négyévente ígéretekkel halmozzák el az internetezők nem lebecsülendő tömegét (osztályát?) megválasztani kívánt politikusaink. E rendkívül kiélezett helyzetben most éppen a kormánypárt rukkolt elő az alanyi jogon járó internettel. Sajnos azt a problémát nem sikerült áthidalniuk, mi van azokkal, akik nem állampolgári, hanem üzleti alapon szeretnék igénybe venni a szolgáltatást, és mégsem tudják…

Mint a NOL beszámolt róla, az MSZP informatikai tagozata azt javasolja, a következő parlamenti ciklus végére minden magyar állampolgárnak - lakhelytől függetlenül - állampolgári jogon legyen elérhető a mindenkori közigazgatási tartalomszolgáltatáshoz szükséges gyors internetelérés, megfizethető áron. A tudósítás is számos kérdőjelet nekitámaszt a javaslat felvetőjének, többek között, hogy miként veszi rá az állam a piaci szolgáltatókat az ország egész területét lefedő internetelérés biztosítására, vagy hogy hogyan vásároljanak eszközt az emberek az internetezéshez, az is érdekes kérdés lenne, hogy vajon olcsó vagy drága-e a legfeljebb a minimálbér három százalékának megfelelő havidíjért (2500 forint) nyújtott egy megabit/másodperces internet-hozzáférés. És ezt kötelező lenne kifizetni mindenkinek, mint a gázt vagy az áramot, vagy lesznek ebben is kivételek?
Szerencsére (?) természetesen (?)  a legnagyobb ellenzéki párt is megszólalt az ügyben, és hát a jelenlegi állás szerint érdemes odafigyelni arra, amit mond. Azt mondta, hogy: „A Fidesz hiteltelennek tartja az MSZP javaslatát, mert az elmúlt években merült fel az internetadó bevezetése, amit civil és szakmai szervezetek nyomására vont vissza a kormányzat. A párt azt ígéri, hogy a Fidesz-kormány idején kiemelt ágazat lesz az infokommunikáció.”
Addig is, amíg így vagy úgy kitavaszodik, maradjunk a realitásoknál.

Nem alanyi jogon járó ADSL-bekötési panaszomra a legnagyobb szolgáltatótól a következő választ kaptam:
„Tisztelt …!
Ügyfélszolgálatunkhoz érkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:
Szolgáltatásaink kivitelezéséhez elengedhetetlen akadály a lefedett terület. Rendszereink szerint jelenleg még tart az Ön által megadott címre a fejlesztés.
Levelébe hivatkozik, hogy szomszédjai már rendelkeznek aktív internet elérhetőséggel, sajnos ez nem jelenti azt, hogy egy adott településen belül az egész helyiségre vonatkozik a létesíthető megrendelés.
Türelmét és megértését kérjük, az okozott kellemetlenségért!
Budapest, 2010. február 2.
Űdvözlettel,

Levelezési Képviselő
… Ügyfélszolgálat”

Én pedig sajnálattal vagyok kénytelen megállapítani, hogy a Fogalmazási Képviselőn nem futott át a levél, mert akkor nyilván nem írtak le volna ilyet, hogy: „Szolgáltatásaink kivitelezéséhez elengedhetetlen akadály a lefedett terület.”
Nem írtak volna ilyet sem, hogy:” ez nem jelenti azt, hogy egy adott településen belül az egész helyiségre vonatkozik a létesíthető megrendelés”. Mert hát oké, én nem akarok az egész helyiségre vonatkozó megrendelésteljesítést, a mellékhelyiségeket például kihagynám. Vannak dolgok, amit nem gyorsít meg az ADSL…
Egyébként felhívtam a négyjegyű ügyfélszolgálatukat is. Előzetes felmérésük alapján azt mondták, semmi akadálya a szolgáltatás létesítésének.
Most már attól kezdek parázni, ha másfél év után mégis bekötik. Kivel fogok ezután a munkahelyemen üres negyedóráimban levelezni, mire hivatkozzak a főnökömnél, ha haza kell vinni egy munkát otthonra, miért nem csináltam meg? Kell ez nekem?
Azért még jelentkezem…

 

Kapcsolódó cikk:

Agyrém ADSL T-otthonra