Biztonságos mobil munkavégzés közös Check Point-SanDisk fejlesztés nyomán

Kovács Attila, 2010. március 3. 13:44

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Check Point Abra megoldást, amelynek a használatával bármilyen PC teljesen biztonságos vállalati géppé alakítható, így, integrált VPN kapcsolaton keresztül, bárhonnan, bármikor, akár offline, akár online állapotban is elérhetőek róla a vállalati e-mailek, fájlok és alkalmazások.

Az Abra a Check Point(CP) és a SanDisk közös fejlesztése, amely a CP vizualizációs, VPN és  biztonsági technológiáit ötvözi a titkosított, nagy teljesítményű SanDisk USB meghajtóval. A felhasználók egészen egyszerűen bedugják az Abrát bármely Windowsos PC-be, megadják bejelentkezési adataikat és a gép máris vállalati asztali PC-ként üzemel.

Gil Shwed, a CP elnök-vezérigazgatója szerint a biztonságos mobilitás új és egyszerűmódját adó Abra megváltoztathatja a távoli munkavégzést. Nem hasonlít egyetlen más eszközre sem. Nem csupán a virtualizációt, a VPN-t és a magas szintű adatbiztonságot kombinálja egyetlen hordozható eszközben, de végtelenül egyszerű használatot és költséghatékonyságot is biztosít. Használatával a testes laptopokkal való utazás kora elmúlt.

Az Abrán tárolt érzékeny adatok védelme érdekében az eszköz számos, magas szintű biztonsági megoldást tartalmaz. A hardver és a szoftver titkosítása megvédi az adatokat akár használat során, akár azon kívül. A programkontroll meghatározza, hogy mely típusú alkalmazásokat használhat az Abra, így védve a vállalati hálózatot a jogosulatlan alkalmazásokhoz kapcsolódó rosszindulatú programokkal szemben. Mindezeken túl a virtualizációs technológia elszigeteli az Abra munkafolyamatokat a host PC-től és biztosítja, hogy az érzékeny adatok az Abrán maradjanak, és ne kerülhessen sor adatszivárgásra. Az Abrának köszönhetően, partnerbemutatókra mostantól elegendő egyetlen USB meghajtót vinni, amivel biztonságosan lehet az adott vállalat intranetjéhez csatlakozni.

Az Abra főbb jellemzői:

A Check Point Abra 2010 március 31-től vásárolható meg, világszerte a Check Point viszonteladóinál.