Blackberry minitablet a RIM-től?

Milkovits Gábor, 2010. július 13. 08:07

Sajtóértesülések szerint az okostelefonok terén az Apple komoly versenytársának számító Research In Motion is egy az iPad-hez hasonló mini tablet számítógéppel kívánja bővíteni Blackberry termékskáláját.

A készülékről a TG Daily netes sajtótermék úgy tudja, hogy 7 colos érintőképernyővel, 1 GHz-es processzorral, 1080p HD videólejátszással és mobil 3G adatátviteli megoldással fog rendelkezni, amiket persze nem lehetett túl nehéz megjósolni. A RIM egyelőre nem erősítette meg a hírt, amivel kapcsolatban egyébként több kérdés is felmerül. Az egyik például az, hogy az iPad-del versengő sok Android- és Windows-tablet mellett vajon milyen operációs rendszert telepítene a RIM saját táblagépére? A másik, ezzel szorosan összefüggő kérdés pedig az, hogy a társaság inkább az üzleti piacra szánná-e a készüléket, ahol Blackberry okostelefonjaival oly sikeres a tengerentúlon, vagy pedig az iPad-hez és társaihoz hasonlóan inkább az átlagfelhasználókat venné-e célba?

Az Amerikán kívül egyelőre nem túl elterjedt Blackberry készülékek 40 százalék feletti részesedéssel abszolút piacvezetők az Egyesült Államokban, ráadásul a RIM újabb modelljeivel nyitott a céges ügyfelek mellett a mezei felhasználók felé is. Az, hogy ebben a helyzetben van-e értelme egy újabb termékkategóriában ringbe szállni, egyelőre vitatott kérdés.