Michael Jackson virtuális világ

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 22. 08:07

A Ubisoft Xbox 360 és PS3 játéka mellett egy másik Michael Jackson játékprogram is napvilágot lát jövőre, mégpedig az MMOG kategóriába sorolható Planet Michael, amely egy közösségi funkciókkal sűrűn teletűzdelt, játéktérként is használható virtuális világ lesz.

A Planet Michaelt az Entropia virtuális világokat jegyző SEE Virtual Worlds fejleszti, magát a játékot pedig a svéd MindArk stúdió, együttműködve a Jacko örökségét kezelő társasággal. A világon belül több virtuális „földrész” lesz, amelyek az előadó különböző albumaihoz, illetve jótékonysági projektjeihez köthetők. Az ingyenesen játszható játék elsősorban a résztvevők együttműködésére helyezi majd a hangsúlyt, kiemelten egyes jótékonysági ügyekkel kapcsolatban. A játékosoknak lehetőségük lesz többféle foglalkozást űzni a „Michael bolygón”, amiért a játékban felhasználható virtuális pénzt kapnak.

A Planet Michael jövő év eleji megjelenése talán még éppen időszerűvé és így eladhatóvá teszi a sokszereplős online játékot, kérdés azonban, hogy hosszú távon elegendő hívet tud-e majd toborozni a fennmaradáshoz.