Novembertől elérhető az AirPrint

Kovács Attila, 2010. szeptember 22. 17:01

Az Apple bejelentette, hogy megjelenteti az AirPrint, az iPad, iPhone és iPod touch készülékekkel használható vezeték nélküli nyomtatási szolgáltatás bétaverzióját az Apple iOS Developer Program tagjai számára, valamint hogy az AirPrint a novemberben megjelenő, ingyenes iOS 4.2 szoftverfrissítés része lesz.

Az AirPrint automatikusan megkeresi a helyi hálózatokhoz csatlakoztatott nyomtatókat, amelyeken így szövegek, fotók és egyéb képek nyomtathatók vezeték nélküli Wi-Fi technológiával. A szolgáltatás szoftverletöltés és illesztőprogramok telepítése nélkül használható. Az iOS rendszerű eszközökről elsőként a HP ePrint szolgáltatást támogató – már kapható, illetve a közeljövőben forgalomba kerülő – nyomtatóin lehet majd közvetlenül nyomtatni.

Az AirPrint az alapszintű tintasugaras készülékektől az irodai lézernyomtatókig számos nyomtatót támogat. Ezenfelül az iOS 4.2 operációs rendszert futtató eszközökről a Mac számítógépek és PC-k megosztott nyomtatóin is lehet nyomtatni. Az iOS 4.2 rendszerrel kompatibilis HP nyomtatók a HP Photosmart, Officejet, Officejet Pro és LaserJet Pro sorozatának idén ősszel forgalomba kerülő, ePrint szolgáltatást támogató modelljei.

Az AirPrint az iPad, az iPhone 4, az iPhone 3GS, valamint a harmadik generációs és újabb iPod touch készülékekkel fog működni.