CES: Android okostelefon és tablet a Viziotól

Vértes Judit, 2011. január 4. 07:46

A TV gyártó Vizio cég belép az okostelefon- és tablet üzletbe. A cég két új terméket mutat be a január 6-án kezdődő Las Vegas-i fogyasztói elektronikai show-n, ezek a Via Phone és a Via Tablet, mindkettő Google Android operációs rendszerrel működő készülék. A Via Plus technológia egységes kezelő felületet és irányítást biztosít a Vizio TV készülékeinek és egyéb eszközeinek.

A Via Phone rendelkezik 802.11n Wifi és Bluetooth csatlakozási lehetőséggel, 4 inch méretű nagyfelbontású érintőképernyővel, 1GHz-es processzorral, MicroSD kártya bemenettel és HDMI kimenettel a videók TV készüléken való lejátszásához. A kijelző felé néző kamera segítségével video-beszélgetést is folytathatunk. A készülék tartalmaz egy 5 megapixeles hátsó kamerát is a fénykép vagy video készítéshez.


A Via Tablet szintén rendelkezik az 1GHz-es processzorral, a Wifi és Bluetooth csatlakozási lehetőségekkel, 8-inch méretű kijelzővel, MicroSD kártya és HDMI kimenettel, előre néző kamerával, valamint tartalmaz egy beépített GPS-t és három külön hangszórót.
A Vizio telefont és tabletet a fogyasztói elektronikai kiállításon (CES) mutatják be a héten Las Vegasban.