Forradalmi újdonság a CES-en: iPhone-nal vezérelt labda ;-)

Vértes Judit, 2011. január 9. 09:37

Az Orbitox új terméke, a Sphero, egy olyan labda, melyet az iPhone segítségével irányíthatunk. Attól se kell félni, hogy a játék közben lemaradunk valamiről, mert a labda kéken világít, ha üzenetünk érkezett a Facebookon.

Talán nem kerül reflektorfénybe, de mindenképp figyelmet érdemel az idei CES kiállítás egy apró érdekessége: az asztalok lábai között ide-oda guruló mini labda. Ugyanis a labdát az iPhone segítségével irányíthatjuk.
Adam Wilson, az Orbitox egyik alapítója elmondta, hogy a cég alkalmazottainak fele a Nasa-nál dolgozik. A fáradt dolgozók kikapcsolódására megalkották a Sphero-t, az iPhone segítségével irányítható kicsi labdát.
„5 évvel ezelőtt ezt még nem lehetett volna megcsinálni, hiszen a labda minden irányba mozoghat, nem úgy, mint a távirányítású autók.” – mondta Adam Wilson.
A macskatulajdonosok mostantól kényelmes fotelben ülve is játszhatnak kedvencünkkel, iPhonejukról irányítva a labdát. Nem is beszélve arról, milyen forradalmi változásokat hozhat ez a termék a golf-játékban! J