Kulisszatitkok: 2012-ben minden Apple-termék megújul

Vértes János Andor, 2011. november 3. 13:15

A Digitimes című tajvani hírforrás szerint az Apple azt tervezi, hogy 2012-ben minden termékéből új verzióval rukkol elő, beleértve az iPad-et, az iMac-et, az iPhone-t és a MacBook Airt is. A beszállítói forrásokra támaszkodó szerző - egyebek mellett - abból vonja le következtetéseit, hogy az Apple még decemberben véglegesíti a kulcsfontosságú részegységekre és alkatrészekre vonatkozó megrendeléseit.

A Digitimes szerint kétféle iPad prototípushoz kér a gyártóktól kijelzőt és LED-et, amelyek kódneve jelenleg J1 és J2. A TPK Holdings már 2011 novemberében megkezdi az Apple számára készülő érintőpanelek gyártását, a Wintek decembertől szállítja az előbbihez hasonló termékeit. Ugyanakkor a források nem tartják valószínűnek, hogy az új iPhone vagy az új iMac 2012 második féléve előtt a boltokba kerüljön.

Az iPad3 is csak 2012 harmadik negyedévében várható, de egy új iPad-modell nagy eséllyel megjelenhet 2012 márciusában, de ezt nem tekinti az Apple a jelenlegi iPad újabb generációjának, inkább az Amazon Fire-jére adandó válasznak szánják, ezért nyilvánvaló, hogy az árral próbálnak versenyezni bizonyos szolgáltatások rovására.