Német e-signo

Harmat Lajos, 2001. március 11. 14:55
A német kormány közelítvén az Európai Unió kezdeményezéséhez, szerdán nyilvánosságra hozott egy törvénytervezetet, az internetes kereskedelemre vonatkozó elektronikus aláírás szabványáról.
Az indítvány követi az EU által a múlt évben jóváhagyott, az elektronikus kereskedelemről szóló direktívákat, amelyek elvárják az elektronikus és az írott aláírások egyenlő státusának törvényi elismertetését. Werner Mueller gazdasági miniszter szerint az új aláírási törvény, amivel Németország az elsők közé tartozik Európában, rendezi az elektronikus üzlet szabályait, döntő módon járul hozzá a belföldi európai e-commerce piac folyamataihoz.

Az intézkedés, amelyhez szükség van a német parlament jóváhagyására, kísérletet tesz egy biztonságos szabvány megállapítására az internetes kereskedelemben. A törvény várhatóan 2001-ben lép életbe. Az elektronikus aláírásra vonatkozó törvény hiánya miatt az üzleti lehetőségeket a jelenlegi törvények sok területen korlátozzák, például bizonyos fajta biztosításokat nem lehet megkötni aláírás nélkül.

Kulcsszavak: jog e-signo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36