NetIQ Access Manager 4: hozzáférés-kezelés felsőfokon

forrás: Prím Online, 2014. január 29. 11:13

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Access Manager 4. A termék segítségével a szervezetek egy kézben összpontosíthatják és biztonságosabbá tehetik a felhasználók hozzáférését az alkalmazásokhoz, függetlenül attól, hogy azok a vállalat belső rendszerében vagy a felhőben találhatók. A hozzáférés-kezelési eszköz egypontos bejelentkezést tesz lehetővé, így a felhasználóknak mindössze egy jelszót kell megjegyezniük, ami csökkenti a biztonsági kockázatokat és a rendszergazdai feladatokkal járó költségeket, valamint hatékonyabbá teszi a munkát.

A vállalatok biztonságos működéséhez elengedhetetlen a felhasználói hozzáférések megfelelő kezelése. Ez azonban csak naprakész háttér mellett lehetséges, olyan megoldások alkalmazásával, amelyek a legújabb kihívásokat is orvosolják. A NetIQ Access Manager a legfrissebb technológiák és szabványok támogatásával gondoskodik az aktuális követelményeknek megfelelő védelemről, miközben továbbra is egyszerű használatot biztosít az IT szakemberek és a felhasználók számára egyaránt.


A NetIQ Access Manager segítségével egyetlen, központi helyről elvégezhető minden, a hozzáférésekhez kapcsolódó adminisztrációs feladat, és az informatikai személyzet ugyanígy egy pontból áttekintheti és kezelheti az alkalmazásokhoz tartozó jogosultságokat. A bevezetéséhez nincs szükség a meglévő rendszerek és megoldások átalakítására, és támogatja a szabványos HTTP alkalmazásokat és a legelterjedtebb címtárakat, köztük az eDirectory és Active Directory szolgáltatásokat.


A megoldás rugalmas, szerepkör-alapú jogosultságkezelést tesz lehetővé, támogatja a VPN hozzáféréseket, illetve számos különféle hitelesítési eljárást. A NetIQ Access Manager integrálható a NetIQ Sentinel megoldással és a Syslog szerverrel, teljes körű és testre szabható naplózást biztosítva. A termék továbbá címtáregyesítéssel, integrált tanúsítványkezeléssel, webalapú felügyeleti lehetőséggel és egypontos bejelentkezéssel járul hozzá az egyszerű felügyelethez és a hozzáférések biztonságossá tételéhez.


A NetIQ Access Manager legújabb kiadása új fejlesztéseket tartalmaz a monitoring, a statisztikák készítése és a változásmenedzsment terén. Emellett kétfaktoros autentikáció használatát teszi lehetővé a Google Authenticator használatával, képes együttműködni a NetIQ Advanced Authentication Framework megoldással, és támogatja az IPv6 klienshozzáférést, az STS (Security Token Service) szolgáltatásokat, valamint a WS-Trust 1.4 protokollt.


A NetIQ Access Manager 4 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/products/access-manager/
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50