NetIQ CloudAccess 2.0: biztonságos, egypontos bejelentkezés több száz felhőszolgáltatásba

forrás: Prím Online, 2014. május 15. 14:14

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy portfóliójában elérhetővé vált a NetIQ CloudAccess 2.0. Az egypontos bejelentkezést (SSO) kínáló virtuális készülék segítségével a vállalatok biztonságos, menedzselt hozzáférést biztosíthatnak felhasználóik számára a felhőben, szoftverszolgáltatás (SaaS) keretében működtetett üzleti alkalmazásaikhoz. Használata esetén a felhasználók csak ezen a megoldáson keresztül tudják elérni a felhőben levő alkalmazásokat, ezáltal az informatikai részleg visszanyeri a kontrollt a hozzáférések felett. A CloudAccess révén az IT szakemberek könnyen és gyorsan kioszthatják vagy megszüntethetik a hozzáféréseket, és egyúttal mérhetik is a használatot.

A Gartner szerint a vállalatok számára továbbra is vonzóak a felhőalapú, illetve a SaaS modellek hatékonyságuknak és méretgazdaságosságuknak köszönhetően. „Azonban az ilyen alkalmazásoknak ugyanolyan személyazonosság- és hozzáférés-kezelési követelményeknek kell megfelelniük, mint a vállalati infrastruktúrán belül található megoldásoknak, ezért a SaaS terjedése kihívást jelent az informatikai felügyeleti előírások és technológiák terén” – áll az elemző cég kapcsolódó jelentésében.


A SaaS alkalmazások térnyerése miatt a felhasználóknak egyre több felhasználónevet és jelszót kell észben tartaniuk, ami a helytelenül kezelt fiókok esetén növeli az adatszivárgás veszélyét. Ráadásul ezeket a különböző személyazonosságokat az informatikai részleg sem tudja megfelelően kiosztani és visszavonni, így egyre nehezebb annak nyilvántartása, hogy ki milyen eszközökhöz fér hozzá.


A vállalaton belüli alkalmazások eléréséhez kiépített egypontos bejelentkezési rendszerek kényelmét és biztonságát a CloudAccess 2.0 kiterjeszti a felhőalapú alkalmazásokra is, így segíti a szervezeteket az érzékeny adatok védelmében. A megoldás mobileszközökről is biztonságos, és egyszerű hozzáférést biztosít a felhasználók számára. A PIN-kód megadása után egyetlen érintéssel bárhol, bármikor elérhetjük mind felhőalapú, mind natív alkalmazásainkat iOS vagy Android rendszerű készülékeinken egyaránt.


A CloudAccess 2.0 a következő funkciókat és előnyöket biztosítja az IT szakemberek számára:


·    Csak engedélyezett felhasználók férhetnek hozzá a bizalmas információkhoz.
·    Csökkenti a felhőben tárolt vállalati hitelesítő adatokkal járó kockázatokat.
·    Teljes, kulcsrakész hozzáférés-felügyeleti támogatást biztosít a legnépszerűbb felhőalapú platformokhoz, köztük a Microsoft Office 365, a Google Apps és a Salesforce szolgáltatásokhoz.
·    Új és továbbfejlesztett csatolókat tartalmaz, így összesen már több száz felhőalapú SaaS alkalmazáshoz kínál SSO-támogatást.
·    Külső irányítópultként hozzáférést biztosít a Google Analytics szolgáltatáshoz, így az IT szakemberek monitorozhatják a különféle aktivitásokat, valamint riportokat is készíthetnek azokról, beleértve az egyes bejelentkezések számát, az autentikációs forrásokat, a sikertelen azonosítási kísérleteket, valamint a megoldáson keresztül elért erőforrásokat.
·    Könnyebben kezelhetők a többtartományos környezetek.
·    A vállalati alkalmazásokon keresztül elérhető információk bármikor, bárhol kényelmesen és biztonságosan hozzáférhetők a saját tulajdonú és céges készülékekről egyaránt.
·    A felhőalapú alkalmazások kezelése jobban átlátható, így a fölösleges licencek használata elkerülhető, és a költségek csökkenthetők.


A NetIQ CloudAccess 2.0 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a https://www.netiq.com/products/cloudaccess/ weboldalra.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36