Új Sony PDA

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. augusztus 30. 22:10
A Sony ma jelentette be, hogy szeptemberben kerül a piacra az új PDA, ami a Palm Inc. operációs rendszerét használja, és rendelkezik néhány érdekes szolgáltatással is.
A CILE (Communication Link Information Entertainment) ára kb. 400 dollár lesz 8 MByte memóriával. A Sony szeretné kiterjeszteni a PDA vásárlói piacot, ezért a gép nemcsak a hagyományos szolgáltatásokkal örvendezteti meg a vásárlóit. Lehetőség van játékra, de multimédiás funkciókkal is ellátták a gépet, bár ezek egyelőre elég gyengécskére sikerültek. Igaz, a PDA képes képek és rövid animációk megjelenítésére a fekete-fehér képernyőjén, de hangok lejátszására alkalmatlan.

A Sony korábban azt ígérte, hogy színes megjelenítős készülékeket is piacra dobnak, de az alkatrészhiány miatt ezek majd csak a következő év közepén várhatók.

Az AP szerint a legtöbb PDA (a Compaq, a Casio és a Hewlett-Packard gépei) színes megjelenítővel készülnek, a videolejátszás és a képmegjelenítés az alapvető szolgáltatások között van, de ezekkel digitális zenét is lehet hallgatni.

Kulcsszavak: pda Palm Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59