Google Street View a virtuális valóság élményével

Czipperer Dia, 2014. december 19. 14:26

Google Cardboard: ezt a nevet viseli az a speciális szemüveg, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megtapasztalják a virtuális valóság élményét mobilon a Street View szolgáltatásban.

A Google egy egészen egyszerűnek tűnő szerkezetet mutatott be. A Cardboard egy virtuális valóság szemüveg, anyaga viszont nem feltétlenül ezt tükrözi. A kartondoboznak tűnő eszköz azonban egy egészen egyedi élményt kínál a Street Viewhoz.
 

 

A headset mellett egy okostelefonra van szükség. Androidos készülékekkel kompatibilis szerkezetről van szó, azon belül is maximum 4,7 hüvelykes modellekkel lehet használni.

 

A használata sem bonyolult. A felhasználóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy megnyitják a telefonon a Google Térképen belül a Street View-t, és kétszer rákattintanak a „nézz körül” ikonra a jobb alsó sarokban.

 

Az animációhoz kattints a képre

 

Ezután a headseten keresztül 360 fokban a szemük elé tárul az adott hely, melyet a telefon előzetesen, szenzorai segítségével betájolt A funkció azok számára is elérhető, akiknek nincsenek Cardboardjuk, ám az élmény közel sem lesz olyan, mint a karton szemüveggel, ahol kizárhatjuk teljesen a környzetet.

 

A Cardboard mindössze 10 dollárba kerül, és online lehet megvásárolni.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50